Thursday 28 July 2016

Spagetti Aglio E Olio

RESEPI


Bahan-bahan:


1. 200gm Spagetti dan dicelur
2. 4 sudu makan olive oil
3. 5 ulas bawang putih dicincang.
4. 7 ekor udang sederhana besar (kalau tak makan udang boleh taruk ayam je)
5. 4 ekor sotong potong sederhana besar.
6. Daun parsley segar- dicincang. (Kalu takda yang dalam botol pun boleh)
7. 1bji capsicum (lada benggala) dipotong dadu.
8. Oregano flakes (jika mahu)
9. Garam seckup rasa dan 2 sudu teh knorr pasti sodap!! :D

Cara-cara:

1. Panaskan minyak zaiton dan tumiskan bawang putih yang dicincang tadi. Apabila kuning, masukkan udang dan sotong serta knorr pasti sedap dan garam secukup rasa. 
2. Setelah udang agak kemerahan masukkan capsicum.Biarkan buat seketika dan kemudian masukkan pula spagetti yg telah dicelur. Kacau hingga sebati.
3. Akhir sekali masukkan oregano n parsley flakes gaul sebati... Kalau spagetti kelihatan agak kering boleh tambahkan sedikit olive oil.



masak sedap sedap!!


The food is ready!!! look, how delicious it looks huh? im sure most of you lepas tengok resepi ni terus rasa nak cuba kan? especially yang suka makanan makanan barat macam ni. so what you guys are waiting for?! try la! in my next entry i akan share macaroni pula! stay tuneee..

GOODLUCK!! 
much love, wana 


 

THEFOOD.VIEW Template by Ipietoon Cute Blog Design